46-годишният бивш шампион по бокс в тежка категория Шанън Бригс (60-6-1, 53 КО) се надява да бъде първият опонент на Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) при неговото завръщане на ринга.

Бригс не е бил на ринга от май 2016-та година, когато победи без особени трудности Емилио Зарата с нокаут още в първия рунд. Фюри пък не се е бил професионално от ноември 2015-та година, когато шокира света на бокса, след като детронира дългогодишния шампион в тежка категория Владимир Кличко след единодушно съдийско решение.

Въпреки двете години извън спорта Бригс изглежда няма намерение да се пенсионира скоро. Американецът предвижда голяма година за себе си, в която да бъде възможно най-активен.

"Очаквам с нетърпение 2018-та година. Тя ще бъде страхотна за мен. На 46 години съм, но съм в най-добрата форма от цялата ми кариера. Ще стана най-старият боец, който печели световната титла в тежка категория и единственият боксьор, който печели титлата в три различни десетилетия", заяви Бригс.

Бригс иска да се бие поне още няколко години, като в момента Фюри е неговата основна цел. Екипът на американеца се опитва всячески да му уреди тази битка.

"Вярвам, че имам още 2-3 години в спорта. Истината е, че боксът ме поддържа в движение. Точно сега водим преговори с Тайсън Фюри. Харесва ми факта, че не го харесвам. Винаги се представям по-добре, когато не харесвам някого. За сега смятам, че битката ще се проведе в Манчестър или Лондон", заяви Бригс.

"След като победя Фюри ще трябва да ми дадат шанс да се бия за титлата, просто защото аз съм един от най-разпознаваемите боксьори в тежка категория в света, благодарение и на социалните мрежи, разбира се. Ще победя Фюри и ще оставя всички без избор. Ще трябва да ми дадат битка за титла", добави американеца.