Робърт Хелениус е на една победа от сблъсък за Световната титла и Северният кошмар планира да вземе коланите на Антъни Джошуа при „нашествието на викинга“ във Великобритания.

Бившият Европейски шампион в тежка категория надви непобедимия рекордьор в WBA Адам Ковнацки миналия месец, побеждавайки го в Ню Йорк в рамките на четири рунда. По този начин Хелениус хвърли ръкавицата към носителя на поясите в Super WBA, IBF и WBO Антъни Джошуа.

Хелениус признава, че е бил изненадан от първото поражение на професионалния ринг на британеца от Анди Руис-младши. Но по-късно Джошуа взе реванш от мексиканеца в Саудитска Арабия.

„Мисля, че би била много интересна битката с Джошуа. Ще бъде мач с много фойерверки и тактики, но мисля, че би било много, много интересно за мен“, споделя Хелениус пред Скай Спортс.

„Бях много изненадан, че той бе свален от Анди Руис. Джошуа направи много грешки в този мач, но се справи добре във втория двубой. Мексиканецът и аз сме много различни боксьори. Ние сме на един и същи ръст с Джошуа. Бил съм му спаринг партньор. Нямам нищо лично срещу него, той е много добър човек. Харесвам го, но мисля, че бих го победил. Да, точно това смятам да направя. Викингите много пъти са били във Великобритания. Ще направя нашествие“, каза още той.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First sparring done! 👊 Great training! #proboxing #vikingworldtour #alabama #bestofthebest #worldchamp

A post shared by Robert Helenius (Official) (@heleniusrobert) on

Тайсън Фюри също е имал спаринг битки с Хелениус, който казва, че носителят на пояса на WBC също би създал различни предизвикателства пред Джошуа, но иска да се докаже като по-добър от всеки един шампион.

„Трудно е да ги класирам. Аз съм №1, така че те могат да претендират да са №2.. Бил съм на лагери с Тайсън Фюри. Правил съм спаринг с него. Имахме съвсем различна битка и не бих разкрил тайните му. Ще направим също интересен мач“, допълни Хелениус.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 rounds of sparring today with @anthony_joshua We'll continue tomorrow! 👊

A post shared by Robert Helenius (Official) (@heleniusrobert) on

След като преодоля поредица от травми през последните години, Хелениус трябва да изчака потвърждаването на претендент за титлата му в WBA.

36-годишният боксьор, който има победа над Дерек Чисора, не е загрижен от това, че претендентите му Луис Ортис и Анди Руис са пред него в класацията на WBA.

“Победата над Чисора бе много важна, защото беше борба за претендент за титлата в WBA. Мисля, че сега се получава, защото тренирам без контузии от няколко години. Имах много проблеми след нараняване в рамото и след това операция. Справих се с много травми на ръцете. Също така имах белодробна болест и мисля, че всичко оставих зад себе си“, заяви Хелениус.

„Надявам се, че ще получа възможност за най-голямата битка. Не ме интересува срещу кой ще се бия следващия път. Така че, ще бъда готов за всеки, който застане на пътя ми“, заяви боксьорът.