Президентът на Световната атлетика лорд Себастиан Коу сравни най-добрият спринтьор за всички времена Юсеин Болт с легендата в бокса Мохамед Али. Ямаецът даде заявка за величие на Олимпиадата в Пекин през 2008 година, когато спечели три златни медала, след което повтори това на Игрите в Лондон през 2012 и Рио де Жанейро четири години по-късно.

Болт също така държи и световните рекорди в бяганията на 100 и 200 метра. "Хората винаги се питат какво ще стане след Юсеин. Отговорът е, че никога няма да имаме отново такъв атлет. Когато Мохамед Али се отказа от бокса, беше ясно, че никога няма да има втори Мохамед Али. Това не означава, че няма други велики боксьори или спринтьори. Но дали ще имаме друг, който да доминира в спорта дотолкова, че влиянието му да излиза от рамките на неговия спорт. Не се сещам за друг спортист, който да е имал такъв ефект по целия свят, освен Али", коментира Коу.

Титлата на Болт от щафетата 4х100 в Пекин впоследствие бе отнета заради допинг провинение на негов съотборник, но въпреки това ямаецът завърши феноменалната си кариера с осем златни олимпийски медала, 11 световни титли и още три медала от Световни първенства.