Треньорът на националния ни отбор по бокс за ученици – Роман Цветков изрази задоволството си от представянето на нашите таланти на Европейското първенство в Ерзурум, Турция. Младите ни надежди спечелиха три бронзови медали на шампионата, като до отличията стигнаха Йоан Христов (46 кг), Владимир Давидов (48 кг) и Джан Ахмедов (52 кг). България бе представена от общо 8 боксьори, като това бе първо участие за страната ни на ниво ученици след 3 години пауза заради пандемията от коронавирус.
 
„Много съм доволен, децата се раздадоха на максимум и показаха най-доброто, на което са способни. Отидохме без големи очаквания заради дългата пауза от липса на международни турнири, но те се представиха страхотно. Конкуренцията бе невероятно силна. Гледах отборите на Англия, Ирландия и Украйна, които бяха с пълни състави при момчетата и момичетата, с огромни екипи, камери, следят си всяка стъпка. Спечелихме три бронзови медала, което бе и реалната оценка. Взеха ни и още един медал, тъй като ни ощетиха с още едно от децата – малшанс, падна се в първия мач с боксьор на домакините. За мен той спечели и бе с потенциал да стане шампион, но няма как да го променим“, коментира Цветков.
 
Специалистът е обнадежден, че при добра работа с учениците в клубните им отбори, те ще разгърнат още повече своя потенциал. 
 
„Това са отдадени на бокса момчета и момичета, има бъдеще в тях. Направихме хубава спойка, тъй като това ни бе първи общ, съвместен лагер, в който да ги видя за по-дълго време. Предстои сега за тях държавно първенство, като започва и учебната година, така че се надявам да продължат да надграждат в клубните си отбори и да останат все така отдадени на спорта, за да могат да се развиват“, каза още Роман Цветков.