След близо едногодишно отсъствие Александър Поветкин се завърна на ринга и е новият интернационален шампион на WBA в тежка категория. Руснакът нанесе поражение с единодушно съдийско решение на Хюи Фюри. Двамата подгряваха дългоочаквания сблъсък за три от четирите световни титли в лека категория в “О2 Арена” в Лондон между  Василий Ломаченко и Люк Кембъл.

Началото на срещата бе спокойно, като британецът се опитваше да използва ръстовото си предимство и да установи левия си прав в двубоя. 24-годишният Фюри се движеше по периферията на ринга, докато Поветкин рядко напускаше центъра и постоянно търсеше да пласира мощното си ляво кроше.

Руският боксьор бе агресорът през всичките 12 рунда, въпреки сериозната си спортна възраст. Хюи рядко си позволяваше да пусне повече от два удара и да влезе на размени с далеч по-опитният руснак.

На няколко пъти Поветкин реализира силни крошета и десни прави в главата на опонента си, но без това да доведе до нокдаун.

Заключителните рундове отново бяха в полза на по-възрастния боец, който въпреки че бе по-измореният от двамата, бе боксьорът с повече мисъл в действията си и повече сила в ръкавиците си.

Тази победа е 35-а за руснакът, който има само 2 загуби в професионалната си кариера. Фюри, от своя страна, записа трета поредна загуба от общо 26 срещи.