Шампионът на WBC и WBA в лека категория Кенширо Тераджи (23-1, 14 нокаута) успя да запази, макар и трудно поясите си, като си размени по един нокдаун с бившия носител на титлата на WBA Карлос Канисалес (26-2-1, 19 нокаута). Японецът в крайна сметка спечели със съдийско решение след дванадесет изтощителни рунда днес в Осака, Япония. Официалните резултати бяха следните: Омар Минтун (Мексико), Джун-Бае Лим (Корея) и двамата 114-112 за Тераджи, Джереми Хейс (Канада) 113-113.

Това може би е най-трудният двубой в кариерата на Тераджи, с изключение на единствената му загуба от Масамичи Ябуки.

Тераджи, универсален боксьор с добра работа с крака и удари, започна комфортно и в средата на втория рунд удари Канисалес с контраатакуващ десен прав, за да прати съперника на земята. Венецуелецът обаче се развихри и накара японеца да се опре на въжетата и върна нокдауна още в третия рунд. Оттогава нататък борбата се превърна във война. След четвъртия рунд официалните резултати бяха следните: 38-36 Канисалес, 37-37 два пъти.

Четирите рунда от петия нататък бяха битка, като след осмия междинните резултати бяха: 76-74 два пъти за Тераджи, 75-75. Тераджи промени стратегията си от първоначалния си план да постигне пета поредна победа с нокаут до победа дори и с решение, като натискаше все повече съперника. Силите на Канисалес отслабваха, но въпреки това за малко не нокаутира съперника в десети рунд.

В крайна сметка обаче шампионът запази титлите си.