Британският треньор Питър Фюри предупреди световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа, че няма да му е лесно срещу Курбат Пулев.

От IBF задължиха AJ да защити пояса си срещу Пулев.

"Кубрат Пулев е много добър боксьор. Той научи много от мача с Кличко, където бе нокаутиран. Пулев играе защитен бокс. Той е корав, но не притежава много мощ. Той е сила, с която всеки трябва да се съобразява, така че на Джошуа няма да му е лесно. Ще бъде добра битка, всичко може да се случи", каза Питър Фюри пред "Скай Спортс". 

"Пулев е много търпелив. Не е от боксьорите, които нокаутират, но е добър боксьор и е много мъдър на ринга. Той просто прави достатъчно и контролира хода на двубоя."

"Мисля, че ще бъде инрересен двубой. Очаквам Джошуа да изглежда още по-добре, да е по-спокоен, защото сега няма да изпитва напрежение. Руис се оказа негов кошмар, но той се справи психически и физически и израсна."

Фюри е чичо и бивш треньор на бившия шампион Тайсън Фюри, както и баща и настоящ треньор на Хюи Фюри, с когото Кобрата се срещна. Миналата година българинът победи Фюри по точки в София.