Последният ни световен шампион по бокс Детелин Далаклиев и олимпийският първенец oт Игрите в Москва 1980 - Петър Лесов, мотивираха и вдъхновяваха с истории от своя богат спортен и житейски път.

Боксовите легенди бяха приветствани в „Панорама мол Плевен” от управителя Владислав Монов, който подчерта в изказването си колко важно е да бъдат показвани добрите примери на младото поколение. И такива, по думите му, несъмнено са успелите спортисти на България като Петър Лесов и Детелин Далаклиев.

Детелин Далаклиев

Именитите гости отговориха на много въпроси и споделиха интересни моменти от своите кариери. Те раздадоха автографи и се снимаха с всеки, който пожела да има спомен от срещата с тях. Присъстващите имаха и уникалния шанс да докоснат олимпийския медал на Петър Лесов, както и световната титла от Милано 2009 на Детелин Далаклиев.

Специално участие в празника на бокса, събрал десетки малки и големи плевенчани, имаха талантливите деца от клуб по модерни танци „Dance With Me by Chrissy Alex” с художествен ръководител Кристиана Петкова.