България ще бъде представяна от петима състезатели на Световното по бокс в Екатеринбург, Русия. Треньорът на мъжкия ни национален отбор Жоел Арате заяви, че очаква да завоюваме най-малко един медал. 

Шампионатът ще се проведе от 9 до 21 септември. В Екатеринбург ще участват 490 боксьори в 8 категории, което прави приблизително по 60 бойци на дивизия. Категориите са променени, така че да са еднакви с тези от Олимпийските игри в Токио догодина. Това засилва конкуренцията, тъй като някои от тегловите дивизии са премахнати. 

"На това световно няма да има категория до 49 кг. ,което означава, че доста сериозна част от тези бойци ще дойдат при мен на 52 кг. Това не ме притеснява, защото съм подготвен и целта е ясна - медал", заяви Даниел Асенов - Тайсъна. 

Именно върху него, Панталеев и Белберов падат надеждите за добро представяне като най-опитни в състава на България, пише "Тема: Спорт".

"Нивото на световното първенство ще бъде изключително високо. Ние се подготвихме добре и мисля, че сме готови. Искам да вземем най-малко един медал - това е основната ни цел", обясни Арате.

За последно България спечели титла от първенство на планетата в мъжкия бокс преди 10 години. В Милано 2009 г. на върха на света стъпи Детелин Далаклиев. Това е и последното ни отличие от Мондиал. 

Ето и представителите на България:

Даниел Асенов - 52 кг.
Боян Асенов - 57 кг. 
Кирил Русинов - 63 кг.
Радослав Панталеев - 91 кг.
Петър Белберов - +91 кг.