Една от най-интересните фигури в бойните спортове у нас Палми Ранчев е отново в София по покана на столичния клуб ABC Fight Club. През последната една година емблематичният треньор по бокс и кикбокс Палми Ранчев живее в Барселона, където пише активно и води тренировки предимно на професионални боксьори.

Семинарът по бокс се провежда в няколко поредни дни, като тренировката на 27 октомври, неделя, е с начало 14.00 ч. и е отворена за професионалисти и за любители с интереси към бойните спортове.

Палми Ранчев е специалист в прилагането на изпреварваща система. Тренировъчната му програма включва техники и тактически решения, които все още не са станали популярни, а се използват само от школи със световни успехи. Тренировката на 27 октомври е с времетраене 90  минути и ще бъде насочена  към усъвършенстване както на стандартни, така и на нетипични техники в бокса. Място на провеждане: залата на ABC Fight Club -  НС "Васил Левски", сектор Б, вход 1, зала 4 Б. Подходяща екипировка - бинтове, ръкавици, гума за уста, по желание каска.

Лиричният боксьор многократно е водил семинари по бокс и кикбокс в ABC Fight Club. Заедно с треньорът по таекуон-до майстор Красимир Гергинов VII дан, създават и развиват клуба и уникалната му методика на тренировки още от края на миналия век. „От „хиляда години" тренираме и непрекъснато обменяме информация в сферата на бойните спортове и нямаме причини да сме недоволни един от друг", споделя Палми Ранчев.

В залата някои от физическите му упражнения са предизвикателство за голяма част от съвременните спортисти. Видеата с боксови техники наподобяват онлайн учебник, а всяка среща с него привлича хора от различни поколения и с различен социален статус.

Палми Ранчев впечатлява с неуморната си активност в различни сфери на живота. Боксьор, треньор, собственик на кафене и игрална зала, директор на вестник, журналист, сценарист, телевизионен водещ и безработен.

Автор е на десетки стихосбирки, романи, новели, сборници с разкази и филмови сценарии. Превеждан е на английски, френски, полски, испански, унгарски, турски, сръбски, гръцки и други езици. Носител е на множество литературни награди, между които „Иван Николов“, „Дъбът на Пенчо“ и на международната награда „Банк Аустриа Литерарис”.

Днес в Пловдив Палми Ранчев представя новия си сборник с разкази.

„Което е написано, остава. Другото - постоянно се изопачава", отбелязва самият Палми Ранчев.