Станимира Петрова и Светлана Каменова се класираха за финалите на 75-ото юбилейно издание на Купа „Странджа“. Златислава Чуканова и Аслъхан Мехмедова пък спечелиха два бронзови медала за България днес.  
 
При 54-килограмовите Петрова, която има и квота за Олимпийските игри в Париж, победи много силната сръбкиня Сара Чиркович. Националката ни изигра солиден мач срещу световната шампионка при 22-годишните. Двете си размениха по един рунд и всичко се реши в третата част. Там опитът и класата на родната боксьорка си казаха думата и тя взе успех с 4:1 съдийски гласа. Утре Станимира ще боксира за златото срещу Чан Юан (Китай).

Светлан Петрова

източник: startphoto.bg

Светлана Каменова осигури втори финал за страната ни на Купа „Странджа“. Европейската вицешампионка и трета в света българка ще боксира за златото в кат. до 57 кг, след като не остави никакъв шанс на представителката на Узбекистан - Хуморабону Мамайонова, и спечели с 5:0 съдийски гласа. В неделя Каменова ще се изправи срещу Мижгона Самадова (Таджикистан) за златния медал.
 
В категория до 50 килограма Златислава Чуканова спечели бронзов медал. Националката ни отстъпи на полуфиналите с 0:5 гласа на индийката Зарин Нихат, която е действаща двукратна световна шампионка. 
 
Аслъхан Мехмедова също си тръгва с бронзово отличие от Купа „Странджа“. Тя загуби в оспорвана среща с 1:4 съдийски гласа на силната представителка на Украйна - Тетяна Довгал в категория до 60 килограма.