Рами Киуан е първият български боксьор, който ще вземе участие в 58-ото издание на международния турнир „Белградски победник”, който ще сепровед от днес до 27 април в сръбската столица. Националът ни при 75-килограмовите ще се изправи срещу шведа Адам Шартоа в двубой от програмата на ринг А. Срещата е предвидена под №8 в списъка. Двубоите започват днес от 16:00 часа българско време, което означава, че мачът на Киуан и шведа Шартоа трябва да се проведе около 17:45 часа.

турнир Белградски победник

източник: БФБокс

България ще бъде представена от петима боксьори в Белград. Освен Рами, на ринга ще се качат още многократният ни европейски шампион Даниел Асенов (57 кг), Венсан Киркоров (69 кг), Симеон Чамов (75 кг) и Кристиян Николов (81 кг).
 
Жребият отреди Ибрахим Корома от Сиера Леоне да е първият съперник на Тайсъна. Киркоров ще се изправи във втория кръг срещу представителя на домакините Вахид Абасов. Чамов почива на старта, а в първия си мач на международна сцена след година пауза ще срещне Габриел Веочич от Хърватска. Николов пък ще боксира с руснака Раджаб Раджабов във втория кръг.