Арсланбек Махмудов направи изявление по време на двубоя си от ъндъркартата на Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану. Непобеденият руснак се нуждаеше само от 70 секунди, за да нокаутира Джуниър Антъни Райт в Рияд, Саудитска Арабия, в събота вечер.

Махмудов бе блокиран няколко пъти в началото, но силата му бързо се прояви и той нанесе три последователни крошета, за да повали съперника си. Райт се изправи на крака и въпреки че беше разклатен, реши да продължи да се бори с човек, който очевидно беше по-силен в ударите.

Още едно дясно кроше накара американеца отново да се разколебае, след което съдията ветеран Стив Грей се намеси, за да прекрати боя и да попречи на американеца да понесе още болка. Това изглеждаше като чудесно решение, тъй като Райт седеше в ъгъла си и изглеждаше по-зле, а Арсланбек още не се бе изпотил.

34-годишният руснак притежава пояса на WBC-NABF в тежка категория и изглежда, че е въпрос на време да се бори за световните отличия. Махмудов излезе от ринга за интервю с водещия на TNT Sport Стив Бънс, който го попита кой иска да бъде следващият му съперник, след като преди това победи вечните претенденти Карлос Такам, Еркан Тепер и Мариуш Вах.
„Не всеки иска да се бие с мен“, каза Махмудов. „Моят екип трябва да свърши добра работа за организирането на битки. Опитваме се да направим всичко възможно, да“.