Боксьорките от националния ни отбор научиха пътя, който трябва да изминат, за да стигнат до медалите на Световното първенство в Ню Делхи, Индия. Днес бе изтеглен жребият за отделните категории за шампионата. Първите мачове започват утре, 16 март.

Бронзовата медалистка от миналата година и европейска шампионка Севда Асенова (48 кг) ще срещне на старта националката на Непал Сусма Таманг. Златислава Чуканова (50 кг) ще се изправи срещу Айра Вийегас (Филипини), докато вицешампионката на Стария континент Венелина Поптолева (52 кг) започва участието си срещу виетнамката Нгок Нгуйен. Жребият отреди световната и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова (54 кг) да пропусне първия кръг. Тя очаква победителката от мача между Юджи Ли (Китай) и Дженифър Чиен (Микронезия). Вицешампионката на Европа Светлана Каменова ще срещне при 57-килограмовите Ея Чиауи от Тунис, а последната ни участничка – Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще боксира с Ала Ивашкевич (Беларус).

Националният ни отбор е воден на Световното първенство от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков. Шампионатът е с награден фонд от 2.4 милиона долара, които ще бъдат разпределени между медалистките в отделните категории.