Боксовият шампион Кубрат Пулев се включи в предаването "Събуди се" в ефира на NOVA и даде отговор на въпроса дали влиза в политиката.

"Изкоментирахме нещата, получих предложение, дали съм готов, не смятам, че някои политици са по-готови от мен, аз съм политик от дълго време, но за мен е важно моята боксова и спортна кариера. Аз съм по-неопитен в политиката, но смятам, че ако си заслужава, но има качествени хора, на които може да се разчита. За мен България е по-важно от който и да е мач", коментира Пулев.

"Не мога да сваля гарда, знаете моето име, няма как да се отметна от моите ценности, от моите принципи, политиката е нещо много различно от спорта, спортът е нещо много истинско, докато политиката е игра на манипулации, на договорки, на хора които се отмятат, на хора които са неистински. Нещо, което е сериозен въпрос пред мен. Голямо решение в моя живот, все още не съм решил", добави той.

"Когато човек тренира, когато се подготвя, когато побеждава себе си, той е готов за всяко едно поприще, което в бъдеще може да се занимава. Това е една добра школа, в България политиците са в една голяма безисходица, криза, която разбира се е продиктувана от самите тях".

"Имам допир с политици и ги анализирам, как е възможно да нямат любов към България, не бих предал двама души, 50 човека, но повечето политици са жадни за власт, пари, за много неща, които един нормален човек трябва да ги е преодолял. Аз съм спортист, човек, имам всичко, тези неща аз съм ги преодолял, и алчност и жажда за слава", добави още боксьорът.

"Аз съм преодолял тези изкушения, които имат те, славата, аз съм го преодолял това нещо, не се нуждая от слава, от пари. Не съм човек, който е алчен, който мисли за себе си, обичам България, седя зад нея и ме интересуват интересите на България. Нека да видим както е предложение, хубаво е да опозная господин Москов, нямам опит в политиката, но имам опит в живота, важно за мен е доверието", коментира Пулев.

"Трябва да има професионалисти във всяка една сфера".