Бившата суперзвезда на UFC Франсис Нгану продължава да тренира под ръководството на легендата на бокса в тежка категория Майк Тайсън, докато се подготвя за дебюта си на ринга срещу шампиона на WBC Тайсън Фюри. Хищникът се утвърди като един от най-унищожителните удари в историята на UFC, като 16 от 17-те му победи са с нокаут.

Преминаването към бокса винаги е изглеждало неизбежно, особено след като Нгану винаги е говорил за смяна на дисциплината, но да се хвърли в дълбокото срещу Фюри и да вземе победа в дебюта си изглежда почти невъзможна задача.

За да си даде възможно най-голям шанс за успех, Нгану назначи своя боксов идол Железния Майк за главен треньор, но последните кадри на двойката в залата не задоволиха феновете, а колегите му в тежка категория вече напълно отхвърлят шансовете на Нгану.

С наближаването на датата на двубоя в канала на Мейуедър бяха публикувани кадри, на които се вижда как 37-годишният боксьор участва в лек спаринг с другия камеруно-френски боксьор в тежка категория Карлос Такам, който беше нокаутиран от Антъни Джошуа през 2107 г., когато се бореше за световните титли на WBA, IBF и IBO.

Макар спарингът да е по-скоро технически, отколкото физически, и да се води в сравнително бавно темпо, ясно се вижда, че Нгану все още се опитва да се научи как да движи краката си на ринга и да подбира ударите си разумно.

Присъединяването на Такам в лагера със сигурност е положително, като по-интензивните тренировки вероятно са се провели извън камерата срещу ветерана, който идва след най-добрата победа в кариерата си срещу Тони Йока. 

Двубоят Фюри - Нгану ще се състои на 28 октомври в Рияд, Саудитска Арабия. В него не е заложена титлата на Циганския цар от WBC.