Мегасблъсъкът в бокса между Тайсън Фюри и Олександър Усик ще се състои на 29-и април в Саудитска арабия, твърдят медиите в Англия и САЩ. Преговорите между двата лагера за обединяващия всички пояси в тежка категория бой продължават вече месеци.

Първоначално се очакваше боят да е през март, но ESPN твърди, че ще е на 29-и април. Това е датата, върху която са се спрели и в двата лагера. Според слуховете Усик вече е подписал договор боят да е в Саудитска арабия. Сега Фюри трябва да направи същото.

И двамата боксьори нямат поражение в кариерата си в тежка категория. Циганския цар държи титлата на WBC, а Усик има поясите на IBF, IBO, WBO, WBA.

ИМаше опции боят да е на „Уембли“, където публиката ще е 90 000 души, но това засега е само резервна опция. Фюри вече обяви, че „ще отиде където са парите“ и дори призна, че ще се боксира в двора на Дерек Чисора, ако е нужно.

„Аз съм човек, който се бие за пари. Отивам там, където са парите. Ако е Саудитска арабия, ако е Хонконг, даже и в двора на Дерек Чисора. Отивам при парите. Това правя. Отивам и поемам удари с мозъка си, за да спечеля пари“, заяви Фюри.