Украинецът Олександър Усик защити титлите си в тежка категория на WBA, WBO и IBF, след като спечели и реванша в Саудитска Арабия срещу британеца Антъни Джошуа в ново 12-рундово боксово зрелище. Успехът му дойде след разединено съдийско решение.

Усик благодари на щаба си, на всички хора в Украйна и Господ. Той добави, че не смята, че Тайсън Фюри, който държи последния шампионски пояс в тежка категория за пенсиониран, и добави, че очаква да се бие с него за короната на абсолютен световен шампион в тежка категория.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

„Искам да благодаря на всички, които се молеха за мен, да благодаря на Бог за силата, която ми даде днес, защото Той ми даде много. Моят Бог Исус Христос. Благодаря ви много! Посвещавам победата на страната си, на семейството, на моя отбор, на всички войници, които защитават нашата родина. Това бе исторически мач. Много ще гледат този двубой, особено рундът в който той се опита да ме пребие, но аз устоях и успях да обърна нещата“, каза Усик.

Попитан дали смята, че заслужено е спечелил, отговърут му бе категоричен и на английски:

„Да, разбира се!“

БТА / BTA
29 снимки

Накрая той коментира и възможността да се изправи срещу Тайсън Фюри в битка за титлата на WBC, като така може да стане неоспорим шампион в тежка категория.

„Убеден съм, че Фюри не се пенсионирал, знам, че той иска да се бие с мен. Ако не се бия с него, не искам да се бия въобще. Само Бог знае дали ще стана неоспорим шампион. Всички от моя отбор ще ми помогнат това да се случи. Благодаря на Бог за всичко!“, каза още шампионът.