Шампионът на WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория Олександър Усик вярва, че има шанс да се справи с притежателя на пояса на WBC Тайсън Фюри, след като вече се справи с друг британец - Антъни Джошуа. Все пак има и насрочен реванш между украинеца и Джошуа, който бившият абсолютен шампион в полутежка категория трябва да спечели. Втората среща между двамата е насрочена за март 2022 година.

Бившият олимпийски шампион изненадващо детронира Джошуа в края на септември и то насред Лондон. Усик доминира почти цялата среща и спечели чрез съдийско решение. Той е непобеден на ринга и вече е със статистика 19-0 като професионалист.

Усик е бивш безспорен шампион в полутежка категория и мечтае да е безспорен и при тежките. Той трябва да се справи с Джошуа още веднъж, а след това ще гони бой с Фюри. Наскоро Циганския крал спечели трилогията си с американеца Дионтей Уайлдър и в момента предположенията за бъдещия му съперник валят едно след друго.

В интервю за Сън Усик сподели следното: “Да, разбира се, че смятам такава битка за огромна. Тайсън Фюри говори много и има пиперлив език. Той твърди, че е кралят на кралете, но само той мисли така. Това мога да кажа за него”, каза увереният Олександър.

 

“Преди моята битка с Джошуа всички говореха, че изобщо нямам шансове за победа. Чувал съм такива неща през целия си живот, но мисля, че съм способен да победя Фюри. Аз не се хваля, че мога да победявсеки боксьор. Аз просто излизам на арената и правя това, което трябва“, завърши Усик.