Тайсън Фюри посочи човекът, който според него е най-сериозната потенциална опасност и може да го победи. Според Циганския крал, с шанс срещу него е единствено Джо Джойс.

Британският боксьор е сребърен медалист от Олимпиадата в Рио през 2016, а в момента е в серия от 13 поредни победи на професионалния ринг. Той е първи претендент за титлата на WBO, която отскоро е притежание на Олександър Усик.

Джойс поднесе голяма изненада, след като нокаутира Даниел Дюбоа преди около година. Дюбоа от своя страна е смятан за един от най-добрите млади боксьори на Великобритания и беше голям фаворит в сблъсъка срещу вицешампиона от Рио.

В края на юли тази година пък Джойс спря Карлос Такам в шестия рунд. Сериозните му резултати са накарали Фюри да повярва, че именно роденият в Лондон боксьор е единствената опасност за него.

„Тайсън ми каза, че в момента Джойс е най-добрият след него. Неговото мнение е, че Джо може да е заплаха за световната титла, защото е силен, има издръжливост и голямо сърце. Винаги върви напред и може да понесе и най-тежките удари”, сподели Франк Уорън, който е един от промоутърите на Тайсън Фюри.

Мениджърът допълни, че Джойс може да победи Усик, което означава, че има шанс и в мач с шампион от ранга на Фюри. По думите му, всичко е въпрос на правилна нагласа и подготовка.