Дилиън Уайт, който е официален претендент за световната титла в тежка категория на WBC, за пореден път говори за евентуален сблъсък с шампиона – Тайсън Фюри. Английският боксьор анализира и двубоя на Фюри с Уайлдър.

„Разбира се, че ще довърша Фюри. Уайлдър е надценен - може да удря, но не може да се бие. Той е много атлетичен и ловък и има добра скорост. Притежава тежка ръка. Но той не може да боксира и не може да се бие. Всичко, което прави, е непостоянно и затова Фюри успя да го извади от равновесие“, анализира Уайт пред испанския вестник„Marca“.

Припомняме, че Тайсън Фюри защити успешно световната си титла в тежка категория на WBC, нокаутирайки в 11 рунд Дионтей Уайдър в главния сблъсък на бойна гала, състояла се на 9 октомври в Лас Вегас.

„Той събори Фюри два пъти, тежки нокдауни, а Тайсън се върна и спечели рундовете. Уайлдър е просто звяр по природа. Той няма технически способности. Ако аз сваля Фюри на земята, ще го атакувам в главата и тяло, в главата и тялото“, добави Уайт.

Дилиън Уайт трябваше да спори на ринга с шведа Ото Валин на 30 октомври в „O2 Arena“ в Лондон, Англия. Двубоят беше в тежка категория като Уайт щеше защитава пояса на WBC на „временен шампион“. Такава среща обаче не се проведе, защотоУайт се оттегли.

За последно „Крадеца на трупове“ нокаутира в четвъртия рунд Поветкин в реванша между двамата на гала, провела се в Гибралтар на 27 март.