Бившият световен шампион в тежка категория Анди Руис изрази желание да се бие с американеца Дионтей Уайлдър, който наскоро бе победен за втори път от Тайсън Фюри. Руис, който е от мексикански произход, шокира боксовия свят, нанасяйки първа загуба в кариерата на Антъни Джошуа през лятото на 2019, но в края на същата година британецът си върна поясите на WBA, IBF и WBO. Руис направи своето завръщане на ринга едва през май тази година с победа по точки над Крис Ареола, като той вече се оглежда за нови съперници, като един от възможните опоненти за него в Уайлдър.

"Бих се бил с него, мисля, че ще се получи невероятен мач. И двамата работим с една компания (Премиер Боксинг Чемпиънс). Няма да имам нищо против да се кача на ринга с него и мисля, че мога да го победя. Трябва да го направим", коментира Руис, който има 34 победи и 2 загуби в професионалния бокс.

32-годишният Руис коментира и последния мач между Уайлдър и Фюри, завърши с победа на Циганския крал. "Това бе страхотен мач, двамата се нападаха и не знаех кой ще спечели. Дионтей има лъвско сърце, не искаше да се предаде и продължаваше да се изправя. Свалям шапка на Тайсън Фюри, той си свърши работата. Съгласен съм, че той е номер 1 в категорията в момента", каза Руис.