Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър бе поредният, който нападна Антъни Джошуа заради начина, по който спечели реванша си срещу Анди Руис-младши. Сблъсъкът между двамата се проведе в Дирия, Саудитска Арабия и завърши с победа по точки за британеца, който си върна поясите на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория. 

Непобедимият до този момент Уайлдър не остана очарован от мача и заяви, че идеята на Джошуа е била просто да оцелее в този двубой

"Джошуа направи това, което трябваше да направи, за да спечели. Той тичаше около ринга и караше колелото", заяви Уайлдър. 

"Очевидно е, че Кличко е в неговия лагер, защото приличаше изключително на Кличко с този удар, който отправяше, и след който влизаше в клинч. Това бе всичко, което той направи. Неговата идея бе просто да оцелее. Методът на Кличко." 

"Трябва да доминираш, човече. Може би аз съм прекалено груб и мечтая прекалено много за подобни времена. Може би светът иска този приятен бокс, но моето разбиране е съвсем различно."

"Когато приемаш себе си за шампион, трябва да излезеш и да му сриташ задника! Не излизаш там просто за да потанцуваш малко и да го прегръщаш", заяви Уайлдър.

"Аз имам мисленето на звяр, на боец, на завоевател - каквото ви хрумне. Ако той се нарича крал, значи е добрият крал. Но това е брутален спорт и като такъв трябва да го приемаме. Не изпитвам любов към никого на ринга." 

"Ще покажа на света, че съм най-добрият и че никой не може да ме стигне. Особено с това, което правя в дивизията в момента. Време е да докажа кой е най-добрият."