Треньорът на Дилиън Уайт – Ксавие Милър за пореден път заяви, че очаква неговият възпитаник да спечели евентуален сблъсък с непобедения до момента световен шампион на WBC Тайсън Фюри.

„Дилиън може да удари всеки. Много от момчетата, с които Тайсън Фюри се е боксирал, нямат такъв удар като на Дилиън. Както казах, не искам да дискредитирам нито един боксьор, защото обичам бокса. Просто знам какъв боксьор имам“, заяви Милър.

Припомняме, че Дилиън Уайт трябваше да спори на ринга с шведа Ото Валин на 30 октомври в „O2 Arena“ в Лондон. Двубоят беше в тежка категория като Уайт щеше защитава пояса на WBC на „временен шампион“. Такава среща не се проведе понеже Уайт се оттегли поради контузия.

Британецът има общ баланс от 28 победи от които 19 с нокаут и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Александър Поветкин) в своята професионална боксова кариера.

„Дилиън може да победи всеки от тези момчета, всяко от тях. Той разполага с много силен екип и не забравяйте, че Дилиън е много гладен. Той не е имал шанс да се бие за световна титла и да спечели световна титла. Дилиън много гладен и много опасен боец. Разбира се, аз съм изключително уверен в победата му над Тайсън Фюри“, добави наставникът на Уайт.