Чакането за филма Creed 3 почти приключи, тъй като третата част от популярния филмов франчайз тръгва скоро по кината. И Майкъл Б. Джордан, който играе Адонис Крийд, ще се радва, че още един серия на болезнено обучение е приключила за известно време.

Джордан играе Адонис Крийд – син на Аполон – от 2015 г. и оттогава страда заради ролята си. Силвестър Сталоун, който играе Роки Балбоа във филма, похвали по-младия си колега, че се е изправил, след като е бил ударен от бившия шампион в тежка категория Тони Белю по време на снимките на първия филм.

Въпреки това Джордан, който играе главния герой, настоя, че не е нокаутиран, както твърди Слай, но „определено видях звезди“.

Белю изигра ролята на „Рики Конлан в първия филм и двамата заснеха няколко сцени заедно, докато героите им се бореха в кулминационната битка за световната титла към края. В един момент персонажът на Белю надви този на Джордан.

Сталоун по-късно публикува кадри в социалните медии от този момент и го озаглави: „Майкъл Б. Джордан, „Младият Крийд“ и „нокаутиран наистина!“, като допълни: „Но той стана и го направи отново! Това се казва смелост!!”

Джордан обясни в шоуто на Греъм Нортън: „Слай обича да ме накисва, винаги го прави“ „Във филмите за Роки е като почетен знак да поемеш истински удар. И когато правите снимки на забавен кадър, не можете да го фалшифицирате, защото ако сте направили движение със забавен кадър и това е пропуск, ще видите пространството и няма да се получи“.

„Така че трябва да поемете истински удар. Слай става и казва: „Майкъл, слушай, трябва да получиш истински удар.“

„Аз си казвам „Уф, добре, правил ли си го?“

„Той казва:„ Да, правил съм го много пъти.

„Аз си казвам „Добре, ако ти си го направил, аз ще го направя.“

„Накрая настроихме камерите и аз отнесох истински удар. Вижте, най-лудото беше, че технически не бях нокаутиран. Но бях ударен, паднах и камерата се завъртя. Първият път, когато го направихме, ръкавицата на Тони ни пречеше – така че трябваше да го направим отново“.

„Направихме го пак. Вторият път бях ударен и усетих енергията. Казах си: „Трябва наистина да е изглеждало добре, защото всички мълчат. Определено виждах звезди, не бях целият там, простнат на платното. Но да, получих истински удар, имах чувството, че съм попаднал в автомобилна катастрофа около четири дни след това. Тони каза, че е използвал само 40 процента от силата си“.

Но Белю похвали Джордан за уменията му. „Майкъл Б. Джордан е един от най-добрите атлети, с които някога съм тренирал“, каза той. „Когато тренирахме за Creed, живеехме във Филаделфия и тренирахме редовно заедно, а той е толкова добър спортист. Дайте ми шест месеца като негов треньор и лесно би могъл да го спечели няколко битки, без никакъв проблем. Той би изял няколко от ютубърите без проблем“.