Като "отвратителен" определиха от българския щаб жребия за световното първенство по бокс за мъже в сръбската столица Белград.

Най-тежък изглежда той за двамата ни най-успешни представители Радослав Панталеев до 92 килограма и Даниел Асенов до 54 килограма.

Бронзовият медалист от последното световно първенство Панталеев почива в първия кръг, но във втория ще се изправи срещу олимпийския шампион Хулио ла Крус Пераса.

Асенов, носител на шест златни медала от европейски първенства, ще започне срещу стария си познайник Габриел Ескобар от Испания, който го победи на Игрите в Токио 2020.

Двама български боксьори ще започнат участието си в първия ден. Това са Венсан Киркоров до 67 килограма, който ще се бие с норвежеца Мартин Скогхайм, и Хавиер Ибанес Диас до 57 килограма, който ще има за съперник представител на Феър Ченс отбора (Афганистан) Маликзадах Хасибула.

Най-благосклонен изглежда жребият към представителя ни в най-тежка категория (+92 кг) Петър Белберов. Той почива в първия кръг, а във втория ще играе с боксьор от Сейшели - К. Агнес.

Кристиян Николов ще започне участието си до 80 килограма от първия кръг с мач срещу южнокорееца Ким, докато при 75-килограмовите Рами Киуан ще има за съперник испанеца Кой Бернар.

В категория до 60 килограма Кирил Русинов ще играе със словенеца Т. Чернога.