Наред с преследването на голямата си мечта – да стане световен шампион в професионалния бокс, Тервел Пулев вече има юридическа правоспособност. Той се похвали с успешното полагане на последния си изпит в Софийския университет.

След първата си загуба на професионалния ринг от руснака Сергей Ковальов в Лос Анджелис през месец май, Тервел все още няма планове за нов мач, а за предстоящия боксов сблъсък между Кубрат Пулев и Дерек Чисора, той смята че неговият брат има всички сили да спечели двубоя на 9 юли в Лондон и вярва, че Кобрата има шансове отново да боксира за световната титла.

„Много хора го плюят и всеки му дава акъл какво е трябвало да направи. На мен Кубрат ми дава личен пример, като съм до него и гледам как тренира, и какво прави в света на бокса. Той е много вдъхновен и може да мечтае. Това ми дава като ценност. Най-близките сме си. Много е ценно, когато съм до него. Не съм му го казвал, но чрез вас ще го разбере. Много ми помага“, заяви Тервел.

„Кубрат ще победи Чисора, но няма да му е лесно. Мачът ще се проведе в Лондон и у дома и стените помагат. Трябва да е фокусиран и да наложи своята игра. Да контролира мача. Този двубой започна да се договаря още в самолета, когато се прибирахме в България. В първият мач Кубрат го победи трудно. През 2016 година бе с 2:1 съдийски гласа. Той е много фокусиран в подготовката. Почти нищо друго не е правил в Лас Вегас. Цялото му ежедневие е насочено в подготовката, което е вдъхновяващо“, добави още той.

„Кубрат мечтае да се боксира за световната титла. Ако излезем от контекста на омразата в България, че си известен, той може да ни дава пример. Реално е. Този човек е способен да го постигне и му го желая от сърце. Вече си е научил уроците от предишните два мача“, каза Пулев.

В прикаченото видео вижте какво още каза Тервел Пулев!