Тервел Пулев се завърна в България заедно с брат си Кубрат и сподели впечатленията си от битката със Сергей Ковальов, с когото изигра на високо ниво 10 рунда, макар и съдиите да отсъдиха победата на бившия многократен световен шампион. 

“Не го чувствам като загуба. Нямам претенции, с високо вдигната глава съм. Чувствам се благословен, такова ми е усещането. Трудих се много и играх с много силен противник. 10 рунда на високо ниво и високо темпо, чувствам се добре. Нямам представа каква е причината за поражението. Ще анализираме, но аз смятам, че изиграх рундовете на високо темпо и всичко си беше наред", заяви Тервел.

Може и скоро да се кача отново на ринга, може би ще е в края на лятото. Защо не и пред родна публика?  Нямам претенции към съдиите, въпреки че всички ми казаха, че това не е загуба, не само Кубрат. Чувствам се щастлив. Със сигурност това ми беше най-сериозният противник, той е легенда не само за мен. Когато приключи, ще бъде приет като легенда в бокса. Усетих го и лично, много беше трудно, имаше разлика от предишните ми противници. Не ми се вярва да искат да направим реванш и не ми се мисли в тази посока”, каза Тервел на пристигане от летището", добави още той.