Шампионът в тежка категория на WBC Тайсън Фюри се е свързал с Дерек Чисора относно голям британски сблъсък през декември. Мнозина смятат, че Фюри чака да мине сблъсъка между Олександър Усик и Антъни Джошуа, за да се бие с Ей Джей, но явно Фюри има и други планове.

Промоутърът от Matchroom Boxing Еди Хърн обяви, че от екипа на Фюри са влезли в контакт с Чисора, който преди по-малко от месец победи Кубрат Пулев.

„Някой от лагера на Фюри се е свързал с Чисора за евентуален мач помежду им през декември“, обяви Хърн пред iFL TV.

Чисора е на 38 г. и след победата над Пулев обяви,че иска още големи сблъсъци преди да се оттегли от бокса. Дел Бой има 2 сблъсъка с Тайсън Фюри до момента – през 2011 и 2015 г. като и в двата случая Чисора загуби. Двамата после станаха приятели, но в последно време приятелството им избледня и те размениха закани в социалните мрежи.

„Слушайте Франк Уорън и Циганския цар, само кажете кога и къде и аз съм там“, обяви Чисора след успеха над Пулев.

Фюри обяви, че спира с бокса след като успешно защити титлата си през април срещу Дилиън Уайт. На няколко пъти обаче шампионът излиза и говори за връщане на ринга. Каза, че би се боксирал с Ей Джей във Великобритания, ако мача е безплатен за зрителите. За сравнение мачът на Джошуа с Усик ще струва на зрителите в Обединеното кралство 27 паунда, за да го гледат наживо по телевизията.

Освен това Фюри е в процес на преговори за демонстративен бой с Тор Бьорнсон, актьор от сериала „Игра на тронове“.