Шампионът в тежка категория на WBC Тайсън Фюри може да окачи ръкавиците след провала на битката с Олександър Усик. Двамата трябваше да се срещнат на 29-и април в мач, който да обедини всичките пояси в дивизията, но преговорите пропаднаха. Причината са прекалените претенции на британеца.

34-годишният Фюри е много ядосан след пропадането на битката. Толкова, че дори може да обяви край на кариерата си, признава промоутъра му Франк Уорън

„В момента всичко е твърде прясно. Слушайте, той може дори да се пенсионира. Не знам какво иска да прави. Ще прави каквото иска“, обяви Уорън.

Фюри и Усик бяха на път да коронясат безспорен владетел в тежка категория на Уембли на 29 април. Битката почти се размина, когато Фюри поиска скандално разделяне на 70 процента от приходите, с което Усик изумително се съгласи. След това Циганския цар поиска да няма клауза за реванш, искане, което в крайна сметка провали мача.

Фюри вече обяви, че се оттегля след като защити титлата си миналия април срещу Дилиън Уайт. В крайна сметка обаче се върна на ринга и през декември смаза без проблеми Дерек Чисора.