Тайсън Фюри ще трябва да плати 1 млн. паунда на журналиста и телевизионен водещ Пиърс Морган, ако се върне на ринга, за да се бие с Олександър Усик. Циганския цар обяви оттеглянето си от бокса, след като защити титлата си на WBC в тежка категория през април срещу Дилиън Уайт.

След победата на Усик над Антъни Джошуа миналият уикенд, Фюри обяви, че е готов да се бие с украинеца, за да обедини всички титли в тежка категория. Британецът дори постави цена за участието си в подобен бой от 500 млн. паунда.

Ако обаче Фюри се върне на ринга ще тряба да плати 1 млн. паунда на журналиста Пиърс Морган като загубен облог. Двамата се обзаложиха в интервю наживо в TalkTV през юни. Тогава Морган обяви „Какво ще кажеш да ми дадеш 1 млн. паунда, ако се върнеш на ринга“? Фюри отвърна: „Ако получа половин милиард за мач няма да има значение. Така че, да 100%“.

34-годишният боксьор от Манчестър не е забравил облога и ще го изпълни. „Да, ще дължа на Морган 1 млн. паунда в монети от по 1 паунд“., разкри Фюри пред talkSPORT. „Всеки продължава да пита за бой с украинеца. Ще се върнеш ли? Ще го направиш ли? Аз съм оттеглил се от бокса и съм щастлив така. Бих се върнал само за много голяма сума пари“, допълни Фюри.