Сър Мо Фара разкри, че иска да надене боксовите ръкавици, тъй като е вдъхновен от гледането на битката на KSI. В събота ютубъра победи със скандален нокаут Джо Фурние, нещо което впечатлило легендата в леката атлетика. Мо Фара е постигнал всичко на пистата като бегач на дълги разстояния, като спечели златни медали и на световно първенство и на олимпиада.

Но легендата на отбора на Великобритания е готов да опита силите си в бокса, тъй като интереса към битките на знаменитости продължава да расте. Попитан от промоцията на KSI's Misfits дали би се качил на ринга, Фара отговори: „Сто процента. Слушай, зависи, ще трябва да тренирам малко и да придобия увереност, но бих искал да предизвикам себе си може би един ден“.

40-годишният Фара беше в Уембли Арина, за да гледа как YouTube звездата KSI се бие с превърналия се в бизнесмен боксьор Джо Фурние. Но двубоят завърши със скандал, след като 29-годишният рапър KSI нокаутира Фурние във втори рунд.

Това, което изглеждаше като нокаут по учебник, по-късно беше разкрито при повторенията, че е причинено от случаен, но непозволен удар с лакът. Това накара четирикратния олимпийски шампион Фара да поиска реванш.

„За мен това беше добра битка, но след това очевидно нещата се промениха толкова бързо. Дори не знаех какво се случи, погледнах и това беше. Беше невероятно, отново, както казах като цяло, да видя толкова много хора, които познавам, познавам Джо от много години, ходехме в едно и също училище. KSI, добър приятелю - виждам, че предстои реванш.“

Раздразненият Фурние обвини KSI в измама, след като резултатът остана и заплаши със съд. Професионалната боксова асоциация - която санкционира двубоя - оттогава потвърди, че е подадена жалба. Резултатът от обжалването на Фурние трябва да бъде обявен до петък.