Светлана Каменова донесе втора радостна новина за България от боксовия ринг на Европейските игри в Краков. След Станимира Петрова (54 кг), двукратната световна бронзова медалистка и двукратна европейска вицешампионка също си осигури медал в Полша, както и квота за Олимпийските игри в Париж догодина. В директна битка за виза за Франция опитната ни националка преодоля представителката на домакините - Юлия Шеремета.
В категория до 57 килограма Светлана се справи с напористата полякиня. Тя взе предимство в първите два рунда и въпреки опитите на Шеремета да промени изхода на срещата в третия, това не бе по силите й. В типичния си стил Каменова се забавлява с Шеремета и от дистанция контролираше случващото се на ринга, за да вземе победа с 5:0.
 
Така Светлана си осигури минимум бронзов медал и ще има възможност да дебютира на Олимпийските игри в Париж догодина. За място на финал в петък вечер Каменова ще боксира с голямата си съперничка – Ирма Теста (Италия), с която имат разменени победи в редица финали на престижни турнири.