Братя Пулеви – Кубрат и Тервел, ще са главните действащи лица по време на грандиозната боксова галавечер утре, 30 март, в зала „Арена София“ в столицата. Двамата ще се бият в последните два мача от програмата и ще се опитат да станат шампиони.

Кубрат Пулев ще излезе на ринга срещу нов съперник, след като първоначалният му мач с Махмуд Чар за регулярната световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) пропадна заради травма на бицепса на Чар. Очаква се този двубой да се проведе през септември, но преди това Кобрата ще се бие с 33-годишния Игор Шевадзуцкий. Украинецът, известен с прозвището си „Хълк“, с баланс 11-1 (9 с нокаут) на професионалния ринг, като вече има два мача на българска земя – в Пловдив, в които записва две победи през 2019 и 2020. Пулев има 33 двубоя, като е с баланс 30-3 (14 с нокаут). В последния си мач Кубрат надви Анджей Вавжик с единодушно съдийско решение в Коста Меса, Калифорния през декември миналата година. Мачът на Кобрата с Шевадзуцкий ще бъде за интернационалната титла в тежка категория на WBA. Украинецът е с близо 18 кг по-тежък от нашия боксьор – „Хълк“ тежи 130 кг, а Кобрата закова кантара на 112.7 кг.

По-малкият от братя Пулеви – Тервел, ще се бие преди брат си срещу камерунеца Роли Ламбърт в двубой за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA. Тервел има 19 мача на ринга, а балансът му в тях е 18-1 (14 с нокаут), като единственото поражение дойде от Сергей Ковальов през май 2022. В последната си среща българинът се справи с Дионардо Майнър в Коста Меса, където записа успех с единодушно съдийско решение. 34-годишният Ламбърт е с 15 двубоя, като е спечелил 12 от тях с нокаут, при една загуба и едно равенство. Тервел тежи 90.6 кг, докато съперникът му Ламбърт е с 400 кг по-лек.

Галавечерта ще започне в 20:00 часа, а програмата предлага осем срещи.