Румънецът Махай Нистор, който има 3 победи от 3 мача в тежка категория на професионалния ринг, се самопредложи за следващ съперник на Антъни Джошуа.

Според Нистор, Джошуа трябва да му обърне внимание, тъй като 31-годишният представител на северната ни съседка вече е записвал победа над него. Румънецът е отказвал в третия рунд далеч по-именития си противник, като това се е случило на четвъртфиналите на Европейското първенство за аматьори в Анкара през 2011 година.

Любопитното е, че на въпросния турнир Нистор побеждава и Петър Белберов във втория кръг, но е спрян от легендата на Италия Роберто Камариеле на полуфинал.

Освен над Джошуа, румънецът има победи и над други големи имена, като Ото Валин и Фрейзър Кларк. През 2019-а той подписва договор за професионална кариера с Оскар де ла Оя, но до момента е изиграл само 3 мача - всички спечелени с нокаут. Това кара Нистор да скъса контракта си със Златното момче.

„Ще се боксирам с Антъни Джошуа, където и когато кажат. Ще му дам възможност да вземе реванш", заяви той.

"Бих се радвал Усик пък да ми даде възможност да се реванширам. Той е страхотен боксьор, но при следваща наша среща резултатът ще е различен“, сподели пред WBN румънецът, който е загубил от украинския световен и олимпийски шампион на аматьорския ринг през 2013-а година.