Световният шампион по бокс в тежка категория - Анди Руис-младши заяви, че възнамерява да пречупи претендента - Антъни Джошуа психически и да го победи още по-бързо, отколкото в предишния им сблъсък на 1 юни. Носителят на поясите на WBA, IBF, WBO и IBO очаква британският му съперник да избере предпазлива тактика за двубоя-реванш в Дирия, Саудитска Арабия на 7 декември.

„Ако той избере да се бием открито, по-добре за мен. Това е моят стил. Трябва да го притискам, да работя върху тялото, да го пречупя. Особено неговия дух. Напрежението е върху него. Един удар може да промени мача, както на 1 юни. Този път може да ми е малко по-трудно, но трябва да покажа уменията и таланта си", заяви американецът от мексикански произход.

„Не мисля, че той харесва да се бие с по-дребни боксьори като мен, които постоянно го притискат и се изплъзват. Когато той ме удряше, аз отвръщах двойно повече. Между него, Фюри и Уайлдър винаги бих избрал да се боксирам с Джошуа заради стила му. Стилът му е перфектен за мен", допълни пред Sky Sports 30-годишният Руис-младши. /БГНЕС