Световният шампион по бокс при професионалистите в тежка категория Олександър Усик ще даде реванш на британеца Антъни Джошуа, като срещата най-вероятно ще се състои в края на юни в Саудитска Арабия, съобщи промоутърът на украинеца Александър Красюк в интервю за „Sky Sports“.

Усик победи Джошуа на стадиона на Тотнъм в Лондон през септември миналата година и заслужи шампионските колани във версиите WBA, WBO, IBF и IBO.

БГНЕС
46 снимки

След руската военна инвазия в Украйна в края на февруари той се прибра в родината си, за да участва в защитата на страната си, което породи съмнения за провеждането на реванша.  През миналата седмица, обаче, „ESPN“ съобщи, че двубоят все пак може да се състои, след като украинският спортен министър е дал разрешение на Усик да напусне страната, за да се подготви за мача.

„В момента обсъждаме Саудитска Арабия като място за срещата. Разглеждаме и края на юни като евентуалното време за провеждането на двубоя. Много неща ще зависят от това, колко бързо ще се разберем и ще подпишем договора. Хубавото, че Усик вече е в Европа и започна тренировки“, каза Красюк.