Кубрат Пулев за завърна в България след знаменитата си победа над румънеца Богдан Дину в САЩ. Кобрата постигна запомнящ се, но много труден успех над коравия си съперник, като призна, че в един момент дори е мислил, че вече е загубил срещата.

„Уникална победа. Разбира се, имах и грешки, и минуси, върху които трябва да работя всеки ден, иначе щях да се чудя какво да правя по цял ден. Труден мач беше, можеше и да загубя. Имаше моменти, в които усещах, че губя. В четвъртия рунд, когато се отвори аркадата, той се юрна да ме убива, но нещата не се получават така. Затова тренирам толкова години, за да може волята да бъде на нужното ниво и да мога да преодолявам такива моменти”, коментира Пулев на летище София.

„Надявам се следващият ми мач да бъде скоро. Готов съм да играя с всеки. Не ме притеснява никой. Видяхте, че играя по съвсем друг начин. Има и други неща, които трябва да изчистя. Аркадата е с 12 шева. Всичко е супер. Екипът, хората, които ме шиха бяха уникални. Иска ми се и тук в България хората да бъдат толкова отворени,позитивни, мили, но за съжаление на този етап не сме точно така”, продължи той.

„Имаше лек дискомфорт от факта, че за първи път играя в САЩ. За първи път в живота ми взеха допинг тест непосредствено преди мача. Това също бе дискомфортно за мен. Нямах много време да следя политическата обстановка в България, но сега ще видя и ще прочета всичко.”

„След аркадата нямаше друга тактика за мен. Или трябваше да се втурвам да го утрепвам, или трябваше да се предавам. След тази аркада, евала на хората, че успяха да спрат кръвотечението, което беше много голямо. Аркадата беше дълбока, виждаше ми се дори черепа. По принцип аз си ги лепя, но този път реших, че е по-добре да отидем в болницата.”

„Не бях ядосан, просто бях концентриран и трябваше да го свърша. Това беше моята цел. Не се ядосвам, защото не приемам спорта лично или като война. Той е опонент. Много пъти, като нокаутирам някого искам той веднага да се изправи.”

„Брат ми е супер. И той си взе неговите поуки. И той беше блестящ, но очаквахме много повече от него. До последно не се знаеше на кого ще вдигнат ръката, дали на него или на противника, което си беше напрежение. Тук имаше всякакъв вид драма. Имаше кръв, в мача с Фюри водих през цялото време, докато този път в първите четири рунда диктувах играта, докато впоследствие  претърпяха обрати. Предупреждения от съдията, след това му брояха, чакаха го да стане. Такова нещо не съм виждал никъде другаде.”

„Не притесняват нито Тайсън Фюри, нито Антъни Джошуа, нито Уайлдър. Ако те няма да защитават своите пояси, ще играя с други. Има и други имена. Приблизително очаквам следващият ми мач да бъде след три-четири месеца. Сега ще почина малко най-вече психически, въпреки че съм готов отново да тренирам. Следващият мач отново ще бъде в Америка, най-вероятно в Ню Йорк”, разкри още Кубрат Пулев.