Кубрат Пулев публикува пост след големия скандал, който се създаде по повод изказването му по адрес на Антъни Джошуа. Британските медии намериха за "удобно" да обвинят Кобрата за расист заради думите си, които си позволи спрямо британеца. Когато на пресконференцията вчера беше попитан за силните страни на съперника си за световната титла, българинът каза: "Има много силен удар... Какви други предимства има? Тенът му е по-добър от моя". 

Думите на Пулев намериха широк отзвук в английските медии, които критикуваха остро българина. Това накара Кобрата да напише изявление и да се извини на всички, които се чувстват засегнати от изказването му за тена на Джошуа. Пулев го публикува в официалния си сайт, като използва случая да честити рождения ден на британеца.

Изявлението на Кубрат Пулев:

"Приятели, следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници.

Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

18 снимки

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!

Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.