Антъни Джошуа постигна една от най-лесните си и категорични победи на боксовия ринг, след като нокаутира Франсис Нгану за два рунда. Камерунецът не оказа никаква съпротива на британския боксьор на галавечер в Рияд, Саудитска Арабия. 

Ей Джей прати в нокдаун бившия шампион в тежка категория на UFC в първия рунд, след което още веднъж във втория, а след това го нокаутира. За Нгану това беше втора загуба в два мача в професионалния бокс, докато Джошуа показа, че все още е на върха в тежка категория. Все пак не бива да се пренебрегва факта, че тази среща за британския атлет беше срещу опонент, чиято кариера в бокса е прекалено семпла.

Надеждите сред антуража му и феновете на AJ са роденият в Уотфорд боксьор да върне поясите си в тежка категория, но преди това трябва да се изчака боя през май между Олександър Усик и Тайсън Фюри. Целият свят тръпне в очакване дали Джошуа някога ще излезе на ринга срещу сънародника си Фюри.

Циганския крал пък бе заел централно място до ринга в Рияд, като сред официалните гости бяха и футболните легенди - Жозе Моуриньо и Роналдо. Принцът на Саудитска Арабия - Мохамед бин Салман, също се наслади на битката между двамата на броени метри от ринга.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Първи рунд

В първите минути и двамата пробваха леви прави и леви крошета, но не можеха да намерят целта. В 55-ата секунда фантастична комбинация ляв-десен прав на Джошуа прати Нгану на земята и наелектризира публиката. Камерунецът все пак успя да оцелее до края на рунда.

Втори рунд

Джошуа пласира силен десен прав в лицето на Нгану и във втория рунд, а камерунецът се опита да се спаси с клинч. Ей Джей осъществи втроа комбинация десен-ляв и прати камерунеца във втори нокдау. А секунди по-късно Джошуа нокаутира съперника си.