Шефът на Matchroom boxing Еди Хърн започва преговори за мач между Антъни Джошуа и бившия ММА боец Франсис Нгану. Промоутърът се грижи за британеца, откакто стана професионалист и го изведе два пъти до титлите в тежка категория. След двете поредни загуби от Олександър Усик обаче Ей Джей е на кръстопът в кариерата. Сега Джошуа ще се бие с Джърмейн Франклин на 1-и април. Джошуа не се договори с Тайсън Фюри за „Битката за Британия“.

Нгану бе хегемон в тежка категория на UFC, но разтрогна договора си с организацията преди месец, за да преследва кариера в бокса. Камерунецът е свързван с битки с Тасън Фюри и Дионтей Уайлдър.

„Мисля, че Нгану е невероятен човек. Говоря много, а не бих искал да го правя. Очарован съм от хора, които сами са се образовали до степен, в която можете да водите разговор с боец или спортист като него по начин, който е даже по-продуктивен, отколкото с агент или адвокат. Свързах се с Франсис само за да кажа „виж, получавам всички тези обаждания от хора, които твърдят, че представляват Франсис Нгану, просто ми кажете с кого трябва да говоря“, и отговорът беше „с мен“, обяви Хърн пред „Мирър“.

„Наистина ми хареса това и вижте, не навлязохме твърде дълбоко в темата, но аз го уважавам много за начина, по който се справи с кариерата си до момента, в който сега е във фантастична позиция. Той сега е в един цял нов океан, в който да плава, който е много по-нестабилен от света на MMA и UFC, тъй като той е като Дивия Запад на бокса“, добави Хърн.

Хърн има желание да уреди бой между Джошуа и Нгану, което би било една от най-големите битки в бокса между двама големи шампиони в тежка категория в различни дисциплини, но разбира, че Нгану първо ще иска да си създаде точен отбор, с който да работи. И със сигурност ще има конкуренция от други промоутъри, които искат да го привлекат, особено за мачове с Фюри или Уайлдър.