Треньорът на женския национален отбор на България по бокс Петър Лесов изрази задоволство от условията и свършената работа на лагера, който провеждат състезателките на високопланинската база в Белмекен.

В последните две седмици под ръководството на олимпийския шампион от Москва 1980 Лесов и на Фикрет Ереджебов тренират Севда Асенова, Габриела Димитрова, Станимира Петрова, Ана-Мария Дялова, Мелис Йонузова и Златислава Чуканова.

"Подготовката върви много добре. Доволен съм, защото момичетата наистина се влагат в тренировките на пълни обороти. Никоя не се пести. Важно е, предвид нивото, което искаме да достигнем преди да продължим заниманията в София. Освен това, времето е много хубаво, за пръв път по това време на годината няма сняг и няколко пъти качвахме "Зъбчето". Като цяло сме доволни от всичко, което правим тук", каза Лесов.

Лагерът на Белмекен ще продължи до края на седмицата, след което националките ще водят подготовка на базата в "Дианабад". Към тях в столицата трябва да се присъединят от 15 ноември боксьорки от Алжир.

Това ще бъде и последният етап на подготовка преди Световното първенство в Истанбул. Шампионатът започва на 4 декември.