Феновете на бокса получиха нов удар след провала на битката на Тайсън Фюри с Олександър Усик. Историческото обединяване на титлите щеше да заложи и четирите пояса в тежка категория за първи път в историята. Но въпреки договорените условия, преговорите се провалиха заради спор за финансите за потенциален реванш.

Това се оказа твърде позната история с поредния блокбъстър, който се проваля. Ето и някои от най-популярните боксови мачове, които се провалиха.

Тайсън Фюри срещу Антъни Джошуа

Зловещо подобни, двамата най-добри във Великобритания имаха всичко на място, за да обединят поясите в Саудитска Арабия през август 2021 г. Но Фюри трябваше да направи трилогия с Дионтей Уайлдър, след като американеца си потърси правото за трети мач след продължително съдебно дело.

Вместо това Ей Джей продължи напред и се би и загуби от Усик, който запази коланите в последвалия реванш. Това отново изведе на дневен ред битка между Фюри и Джошуа, но след дълги преговори такъв мач пак не се състоя.

Макар и в шокиращ обрат, промоутърът на Джошуа Еди Хърн се надява провалът на преговорите с Усик да накара Фюри да срещне сънародника си

Антъни Джошуа срещу Дионтей Уайлдър

Годината е 2019 и Фюри още не е в картинката с титлите, като Джошуа и Уайлдър притежават съответно титлите на WBA, IBF, WBO и WBC. А услугата за спортен стрийминг DAZN и Хърн бяха готови да привлекат Уайлдър. Твърди се, че му е била предложена сделка за три двубоя - включително двойка битки с Ей Джей - на стойност около £80 милиона.

Но Уайлдър избра да отхвърли предложението и да остане с PBC и Showtime, като два пъти загуби от Фюри в тяхната епична трилогия след равенството им през 2018 г. Бронзовият бомбардировач остава на път за завръщане с битка за уреждане на резултата с Джошуа сред настоящите му опции.

Ленъкс Люис срещу Виталий Кличко 2

Люис беше изправен до стената след поражението от Кличко в тяхната класика от 2003 г. Но Кличко беше спрян от съдиите в шести рунд след ужасяващо прекъсване, обявявайки Люис за победител.

Украинецът водеше в съдийските карти и контролираше двубоя, което предизвика искане за реванш. Кличко победи Кърк Джонсън и стана задължителен претендент за титлата на Люис от WBC. Но британската легенда по-късно обяви пенсионирането си през 2004 г., което доведе до пропадането на реванша.

Ленъкс Люис срещу Ридик Боу

Звездите в тежка категория гледаха към голям реванш, след като Люис победи Боу на Олимпийските игри през 1988 г. Но двамата никога не можаха да се видят очи в очи в професионалния ринг, защото битка помежду им отиде в кошчето за боклук.

Съвсем буквално, когато Боу проведе пресконференция през 1992 г., за да хвърли колана си на WBC в кошчето, за да избегне срещата с Люис. Това означаваше, че Люис беше коронован за шампион от WBC, но той никога не получи шанса да премери сили с  Боу.

Едва миналата година изглеждаше, че двамата успяха да разрушат своята почти четири десетилетия дълга вражда, когато Боу се приближи до Люис по време на една галавечер и му стисна ръката.

Майк Тайсън срещу Джордж Форман

Форман беше на път за завръщане през 90-те години, докато Тайсън се бореше да запази кариерата си във възходящ ред. Но Тайсън щеше да прекара три години в затвора от 1992 г., докато Форман стана най-възрастният шампион в тежка категория в историята на 45 години.

Но когато Тайсън беше освободен, Форман скоро загуби титлите си и по-късно призна, че никога не е искал да се бие с Железния Майк.

Той каза на ESPN през 2019 г.: „Ако те пропусне с левия си, след това с десния, ще те ухапе. Не исках да имам нищо общо с това. Не го исках.“