Битката за безспорната титлата в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик е изправена пред още едно забавяне. Историческият бой се провали през пролетта и надеждите за сблъсък в края на годината бяха попарени, когато Фюри прие кросоувър сблъсък с бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану през октомври.

Обединеният крал в тежка категория Усик трябваше да се задоволи със задължителна защита на титлата срещу Даниел Дюбоа. Но Еди Хърн твърди, че украинецът ще трябва да се справи със задължителния претендент на IBF Филип Хръгович - който запази позицията си като претендент с нокаут в 12-ия рунд на Демси Маккийн в събота.

 „Той трябваше да получи тази битка. Той трябваше да бъде активен, а също така IBF потвърди, че след двубоя Усик - Дюбоа, те ще извикат незабавно задължителна защита срещу Филип Хргович”, обяви шефът на Matchroom Boxing, който промотира хърватина, пред Boxing Scene. „Така че той ще се бие с победителя от този бой”.

 Феновете на бокса се надяваха закъснелият сблъсък на Фюри с Усик да се проведе в Саудитска Арабия преди края на годината. Но промоутърът Франк Уорън настоя, че двубоят няма да се проведе тази година преди обявяването на срещата с Нгану.

 „Той няма да се бие в шоуто Skill Challenge през декември, защото те говорят, че шоуто им сега ще бъде отложено за януари. Мисля, че техният ръководител на бокса Амер Абдала каза, че вероятно ще го преместят за първото тримесечие на 2024 г., това зависи от тях. Принц Халед е фантастичен човек, наистина го харесвам, но междувременно трябва да продължим напред, ще обявим нещо.“