Шакур Стивънсън вече не е шампион в категория супер перо. Титлите на боксьора от WBC и WBO бяха отнети след като не успя да премине кантара, преди защитата им срещу Робсън Консейсао. Стивънсън, който не тряваше да тежи повече от 58,9 кг., показа на кантара 59,5 кг. Той имаше два часа да свали теглото до нормата за категорията, но отбора му реши, че това е невъзможно.

„Дадох всичко от себе си“, обяви Стивънсън в Туитър. „Професионалист съм през цялата си кариера и съм се справял с теглото, но тялото ми вече не може да падне до 130 паунда. Здравето ми е преди всичко. Ще се преместя в категория лека за следващия ми мач“.

Боят в събота, който трябваше да се състои в Ню Джърси, ще се проведе, но само Консейсао може да има титлите. Той закова кантара на 129, 6 паунда и влезе в ограничението.

25-годишният Стивънсън има 18 победи от 18 мача и 9 нокаута. Определян е като една от изгряващите звезди на бокса. Олимпийският сребърен медалист победи двама бивши шампиони наскоро – Оскар Валдес и Джамел Херинг.