Фалшив профил в Туитър притесни феновете на Кубрат Пулев. От него бе разпространена новината, че българинът е получил контузия в ръката и няма да се изправи срещу Антъни Джошуа в битка за световната титла в тежката категория. Според публикацията, в която се споменаваше авторитетният ESPN, вече са стартирали преговори с втория претендент - Чарлс Мартин, да заеме мястото на Кобрата за битката на 12 декември в Лондон.
Акаунтът, разпространил информацията, носеше името на Майкъл Бенсън - боксов специалист и редактор в "talkSport". Фалшивият профил имаше над 10 хиляди последователи - шест пъти по-малко от истинския. Различаваха ги две разменени букви при изписването му. 
 
Подобна практика е популярна в "Туитър" и се прилага с цел трупане на последователи чрез измама. През годините стана причина за редица изфабрикувани гръмки трансфери, контузии и треньорски смени. 
 
Часове след появата на публикацията фалшивият профил беше изтрит.

Кубрат Пулев


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.