В денят, в който преди 7 години Кубрат Пулев победи Тони Томпсън, осигурявайки си първи сблъсък за световна титла в тежка категория (срещу Владимир Кличко), родният боксьор се изкачи в ранглистата на авторитетния боксов сайт – boxrec.com, известен още като „Боксовата библия“.

От днес Кобрата е на 11 позиция, което е прогрес с 1 място спрямо предходната класация при най-тежките. Пулев се изкачва за сметка на Джоузеф Паркър. Бившият световен шампион на WBO вече е номер 12.

Много промени настъпиха и в топ 10 след провелия се през уикенда сблъсък между Дилиън Уайт и Александър Поветкин. Руснакът нокаутира американеца в петия рунд на двубоя им, състоял се в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия. С успеха той си осигури титлата на редовен шампион на WBC, както и мястото на претендент номер 1 за пояса на Тайсън Фюри. Страхотното му представяне го изкачи и с позиция нагоре в ранглистата на Boxrec.com. От днес Поветкин е под номер 4 за сметка на Олександър Усик, който вече е под номер 5.

Загубата на Дилиън Уайт го свали с 2 места. Той вече е номер 8, а пред него, с по 1 място напред, минаха Анди Руис-младши и Майкъл Хънтър.

Няма промени в топ 3 като лидер продължава да бъде световният шампион на WBC – Тайсън Фюри, следван от бившият такъв – Дионтей Уайлдър и носителят на поясите на IBF, IBO, WBO, WBA Super – Антъни Джошуа.