Дилиън Уайт няма да губи време и енергия, влизайки в словесни войни с Тайсън Фюри, обяви мениджърът му Еди Хърн. Според него, подобно нещо ще бъде безсмислено, предвид уменията на Циганския крал да завладява публиката.

Двамата ще се изправят един срещу друг, най-вероятно в средата на април, в битка за световната титла на WBC в тежка категория. От екипа на Фюри спечелиха търга, вадейки оферта от 31 милиона паунда за провеждането на срещата, което е рекордна сума в историята на бокса.

„Все още нямаме изпратен договор от страна на Франк Уорън и Боб Аръм. Но това са нормални неща, очаквам да се случи до седмица. Нямам притеснения. Те спечелиха търга, от тях зависи да промотират срещата, ние няма какво да губим“, коментира Хърн.

„Уайт се е отдал на тренировки. Понякога мълчанието е по-добрата стратегия. Особено по отношение мач с Фюри. Не виждам причина да се влиза в словесна битка с него. Той ще мълчи сега, за да проговори на ринга“, закани се английският промоутър.

Очакванията са двамата боксьори да се изправят един срещу друг на 23 април, като фаворит за домакин на събитието е „Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф.