Кубрат Пулев е готов за война с Антъни Джошуа. Мениджърът на българския боксьор Ивайло Гоцев заяви, че всички пътища водят към битка с Тайсън Фюри и добави, че Кубрат има история с Великобритания.

"Имаме малка история с Великобритания. Кубрат срещу британските боксьори в тежка категория. Той победи много от тях. Затвори голямата уста на Дерек Чисора. Беше чудесно. След това победи Хюи Фюри, по-малкият братовчед на Тайсън. Много добра победа. Това беше двубоят, който определи Кубрат Пулев като претендент №1 за мач с Антъни Джошуа, шампионът. Кубрат срещу Великобритания, това ми харесва. Нека първо се справим с Антъни Джошуа. Нека по-добрият победи, а след това ще разгледаме опциите за мач с Тайсън Фюри, заяви Гоцев пред Sky Sports.

“Всички пътища водят до Фюри. Мога да кажа това, защото смятам, че той показа, че е един от най-добрите боксьори, ако не и най-добрият. Той е човекът. Би било приятно да се изправим срещу него“, добави още той.

„Нагласата на Кубрат е, че отива на война. А това изисква много подготовка. Знаем какво е заложено. Това е неговият шанс да се изкачи на врха и да стане първият и единствен шампион в тежка категория от България, и тази част от света. За него това е много вълнуващо и Кубрат прави всичко необходимо, за да се подготви за този двубой“, каза Гоцев.

„Това ще бъде грандиозна битка. Двамата са на една и съща височина, същата физика и нека да видим кой е по-добрият боксьор в тази епоха. Кубрат ще предостави голямо предизвикателство на Джошуа. Това е всичко, което мога да кажа“, добави още мениджърът на Пулев.

В същото време промоутърът на Антъни Джошуа заяви, че британецът ще направи защитата на пояса в IBF срещу Кубрат Пулев. „Фокусът остава същият – двубоят да е във Великобритания. Освен това признахме, че AJ ще има само един мач през тази година. Преди всичко важно е да започнем да организираме мача през август, за да сме сигурни, че той ще се проведе до декември. Това е заради необходимата подготовка. Надяваме се, че между септември и декември във Великобритания ще бъде позволено да присъстват фенове. Има шанс това да не се случи и тогава ще проведем двубоя на друго място. Имахме редица преговори в Близкия Изток, Китай и Хърватия, за да организираме сблъсъка. Искаме да дадем всяка възможност той да се състои във Великобритания, но сме наясно, че това може да е невъзможно“, каза Хърн.

Преди дни се появи информация, че битката между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се състои през октомври, а през 2021 година британецът ще се изправи срещу Тайсън Фюри за обединяване на титлите в тежка категория.