Дългоочакваният двубой за световните титли в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев няма да бъде пренасрочван повече. Това заяви промоутърът на „Ей Джей“ – Еди Хърн.

Мачът, който трябваше да се проведе през юни, бе отложен заради коронавирус пандемията. Последната дискутирана дата и място са 12-ти декември в Лондон, но големият проблем е липсата на публика, която да генерира сериозни приходи за шампиона.

Пред Би Би Си Еди Хърн изрази оптимизъм, че по време на мача, който последно беше насрочен за 12 декември 2020 г. на стадиона на Тотнъм, на трибуните ще присъстват фенове.

"Не можем да си позволим да седнем и да чакаме какво ще се случи. Всеки спорт е в опасност без фенове. Трябва да направим правилното нещо. Да, трябва да слушаме какво казва правителството, но трябва да сме сигурни, че правим всичко възможно, за да върнем зрителите", заяви Хърн.

"С или без публика, Ей Джей ще се бие преди края на годината с Пулев. Нямаме избор, ситуацията е сложна, но ние трябва да проведем мача в рамките на 2020 г. Той трябва да защити титлата си, за да отидем на обединителния мач догодина с Фюри", добави още той.

„Антъни не се е боксирал от година и в крайна сметка той иска да продължи с кариерата си на боксьор. Иска да учи занаята и да бъде активен. Имаме две опции – да чакаме или да запретнем ръкави и да си заслужим парите и да продължим напред с кариерите си.

Британецът заяви, че очаква в петък 18 септември да има повече яснота около решението на правителството дали да допусне публика за спортните събития.

"Надяваме се да изгрее слънце и на нашата улица след този кошмарен период", добави Хърн.

Днес във Великобритания ще се проведе среща между представители на спортните федерации и правителството, на която ще се дебатира допускането на 1000 човека на спортните мероприятия.